Dominic Raab: vojska UK treba biti neovisnija od vojske SAD-a

Nakon debakla u Afganistanu, čak i čelnici Zapada počeli su kritizirati američku provedbu operacije.

Ujedinjeno Kraljevstvo mora ponovno procijeniti svoje vojne sposobnosti, pa i dalje razvijati vlastite sposobnosti, budući da je povlačenje istaknulo ovisnost Londona o američkoj vojsci, rekao je britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab, prenosi RT.

Obraćajući se danas Odboru za vanjske poslove britanskog parlamenta, ministar vanjskih poslova Dominic Raab rekao je da će SAD ostati najbliži saveznik zemlje, no nedavni su događaji istaknuli da UK treba biti spremnije na samostalno djelovanje.

Raab je rekao zastupnicima da kada su SAD objavile da će se povući iz Afganistana, britanskim snagama nije preostala mogućnost održive koalicije.

“Moramo pogledati vlastite sposobnosti”, rekao je Raab, dodajući da je “jedna od stvari o kojima smo razgovarali bila sposobnost djelovanja na agilniji način.” Raab je također rekao da nije siguran u broj Britanaca koji su ostali u Afganistanu nakon što su britanske trupe završile misije evakuacije, ali je rekao da su tražili i dobili izravno uvjerenje da će imati siguran izlaz iz zemlje, prenosi RT.

Komentari

komentar
You may also like