Donbas počeo testirati toksičnost vode koja dolazi iz Kijeva

Stanje u Ukrajini zbilja postaje sve napetije. Nova vijest je pomalo bizarna, ali ne i neočekivana. Vlasti u samoproglašenim republikama Donbasa pooštrile su kontrolu kvalitete pitke vode koja se isporučuje vodovodnim cijevima iz područja pod kontrolom Kijeva, tvrdi danas izaslanik Luganske Narodne Republike (LPR), Rodion Mirošnik, a prenosi ruski TASS.

Prema njegovim riječima, taj je potez proizašao iz izvješća da se Ukrajina i američke privatne vojne tvrtke pripremaju za provokacije koje uključuju kemijske tvari. “Informacije o mogućim provokacijama koje uključuju kemikalije počeli smo primati prije više od tjedan dana”, rekao je izaslanik LPR-a, dodajući da su Luganska i Donjecka Narodna Republika primile velike količine vode iz dijela Donbasa koji kontrolira Kijev. Pojasnio je da bi prema dostupnim informacijama ukrajinske vlasti i strane privatne vojne tvrtke mogle dodati otrove u pitku vodu, što bi moglo dovesti do masovnih trovanja. “Sasvim je moguće da su zapadni sponzori planirali medijsku histeriju o “ruskoj invaziji” ilustrirati snimkom čina kemijske ili bakteriološke sabotaže, okrivljujući za to Rusiju ili takozvane separatiste”, istaknuo je izaslanik LPR-a.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu objavio je u utorak da je više od 120 pripadnika američkih privatnih vojnih tvrtki otkriveno u naseljima Avdejevka i Priazovskoye u ukrajinskoj regiji Donjeck. Šojgu je također istaknuo da su spremnici punjeni neidentificiranim kemikalijama dopremljeni u Avdejevku i naselje Krasny Liman radi insceniranja provokacija.

Komentari

komentar

You may also like