Donosimo imena: Ministarstvo financija SAD-a Kongresu dostavilo sankcijski spisak protiv visokih ruskih političara i biznismena

Američko Ministarstvo financija sinoć je dostavilo Kongresu „kremaljsko izvješće“ – dokument s imenima 210 osoba iz redova visokih političkih dužnosnika bliskih predsjedniku Putinu, i državnih tvrtki (114), kao i 96 biznismena čiji se portfelj procjenjuje većim od 1 milijarde dolara. Geopolitika.news donosi spisak s imenima osoba koji će, nakon vjetojatne potvrde sa strane Kongresa, pasti pod udar američkih sankcija izglasanih u zakonu kojeg je početkom kolovoza potpisao američki predsjednik Donald Trump. Upravo je taj zakon „O suprostavljanju protivnicima SAD-a posredstvom sankcija“ (CAATSA) obvezao Trumpovu administraciju na donošenje ovog dokumenta.

Pa iako se osobe sa spiska neće automatski suočiti s bilo kakvim sankcijskim mjerama, poput zamrzavanja aktiva ili zabrane ulaska u SAD, banke i druge institucije u SAD-u i EU mogu se suzdržati od poslovanja s tim osobama, navodi Bloomberg.
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like