Drugi dan zaredom nema humanitarnih koridora za ukrajinske civile

Drugi dan zaredom neće biti evakuacije ukrajinskih civila iz ratom pogođenih područja jer se ukrajinski i ruski dužnosnici nisu uspjeli dogovoriti oko humanitarnih koridora, rekla je zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk, a prenosi BBC.

“Iz sigurnosnih razloga, odlučeno je da se danas ne otvaraju humanitarni koridori”, napisala je Vereščuk na Telegramu.

Optužila je ruske snage da blokiraju i granatiraju rute za bijeg.

“Kršeći međunarodno humanitarno pravo, ruski okupatori nisu prestali blokirati i granatirati humanitarne rute”, dodala je.

Borbe i dalje odnose ljudske živote

Rusija je u ponedjeljak priopćila da je pokrenula masovne udare tijekom noći na ponedjeljak na ukrajinsku vojsku i povezane vojne ciljeve koristeći zračne snage, topništvo i sustave protuzračne obrane.

Najmanje šestero ljudi je ubijeno, a osmero ranjeno u raketnom napadu na zapadni ukrajinski grad Lavov u ponedjeljak ujutro, izjavio je regionalni guverner Maksim Kozicki.
Među mrtvima je i jedno dijete, kazao je.

Tri projektila su pogodila objekte vojne infrastrukture, rekao je, dok je jedan pogodio postaju za zamjenu automobilskih guma.

Vlasti u zapadnim i južnim ukrajinskim regijama Lavovu i Dnipropetrovsku izvijestile su o višestrukim eksplozijama u ponedjeljak, a reporter Reutersa čuo je niz eksplozija u Kijevu, dok se ruska invazija na zemlju nastavlja.

Prema pisanju medija Suspilne, dvije osobe su ranjene u napadima u Dnipropetrovsku.

Vlasti su također priopćile da su neki od projektila pogodili područja u blizini željezničke postaje.

U Kijevu je reporter Reutersa čuo niz eksplozija na lijevoj obali rijeke Dnjepar. Lokalne vlasti još nisu dale nikakve službene informacije o njihovom uzroku.
Komentari

komentar

You may also like