Dvojica američkih dobrovoljaca nestali na istoku Ukrajine

Dvojica američkih državljana koji su otputovali u Ukrajinu kako bi se borili kao dobrovoljci protiv ruskih snaga već se tjedan dana vode kao nestali i postoji bojazan da su možda zarobljeni, rekli su članovi njihovih obitelji, prenosi Reuters.

Alexander Drueke (39) i Andy Huynh (27) iz američke savezne države Alabame su zadnji put kontaktirali svoje obitelji 8. lipnja i nisu se vratili s misije u Harkovskoj oblasti na istoku Ukrajine. Izvještaji da su ih zarobili ruski vojnici nisu potvrđeni, rekle su obitelji i glasnogovornik američkog State Departmenta.

“Ono što znamo službeno u ovom trenutku od State Departmenta jest da su Andy i Alex nestali”, rekla je Andyjeva zaručnica Joy Black telefonom. “Nemamo potvrdu ni za što više od toga. Što duže traje potrage, to više očito počinjemo razmatrati druge mogućnosti”, dodala je.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je rekla da SAD nije kontaktirao Rusiju glede izvještaja o američkim borcima. “Nemam tu informaciju, provjeravam svakog dana i danas ću provjeriti. Javno objavljujemo informacije o sudbinama pritvorenih plaćenika ili onih kojima se sudi”, citirala je Zaharovu novinska agencija RIA.

 

Komentari

komentar





You may also like