Dvojica sirijska vojnika ozlijeđena: protuzračna obrana presrela “izraelski raketni napad”

Sirijski državni medij SANA danas je izvijestio da su se izvan Damaska ​​čule eksplozije. Dva sirijska vojnika ozlijeđena su u, kako je vojska te zemlje opisala, raketnom napadu iz Izraela.

Navodno se sirijska protuzračna obrana suprotstavila napadu u blizini predgrađa Damaska ​​s Golanske visoravni. “Naši sustavi protuzračne obrane odbijaju napad na predgrađa Damaska ​​s okupiranih teritorija (Golanske visoravni)”, objavila je državna novinska agencija.

“Oko 11:17 (po lokalnom vremenu) izraelski projektili zemlja-zemlja napali su nekoliko objekata izvan Damaska ​​sa sjevera okupirane Palestine. Naša protuzračna obrana odbila je napade i oborila nekoliko projektila. U napadu su ozlijeđena dva vojnika, a također je prouzročena materijalna šteta”, poručili su iz vojske.

Do napada je došlo deset dana nakon što su dvije bombe postavljene na autobus sa sirijskim vojnicima eksplodirale u Damasku tijekom jutarnje gužve, usmrtivši 14 ljudi i ranivši nekoliko drugih. Bio je to najsmrtonosniji napad u Damasku od 2018.

Komentari

komentar

You may also like