TOP KOMENTAR: Ekskluzivne fotografije mladih Libanonki koje podižu – revoluciju!

Geopolitika News u posjedu je ekskluzivnih fotografija „iznutra“, s nastavka prosvijeda u Libanonu – bez „krvi do koljena“, koje nam je dostavila naša dopisnica Sanja Vujačić. Ovako slično to izgleda kada revoluciju dižu Salma Hayek i Amal Clooney (na trakama u kosi piše „Libanon“, a na grudima „Revolucija“).

Foto 3: da ne bilo zabune, u revoluciji sudjeluju i čitave obitelji s malom djecom





U svakom ih slučaju treba podržati jer se definitivno radi o zadnjoj bliskoistočnoj državi u kojoj su kršćani ne samo opstali, već su i utjecajni, odnosno državi u kojoj se istinski, a ne politikantski – unutar prečesto viđenog kolorita predizbornih retorika (ne samo u toj zemlji) – govori o pravim problemima: nepotizmu i korupciji…

Za razliku od EU, čije države „šapom i kapom“ dijele svoja državljanstva brojnim, blago rečeno sumnjivim i sigurnosno neprovjerenim osobama pridošlim na razno-razne načine u EU ili su „samo“ porijeklom s Bliskog istoka, libanonsko državljanstvo moguće je dobiti isključivo ukoliko je otac Libanonac. Zato vehabije i šijiti, očito (što je i vidljivo iz ovih fotografija), Libanonke još uvijek nisu uspjeli obmotati u svoja pokrivala, primjerenija posteljini i navlakama za krevet nego uzvišenim ženskim tijelima.

A puno više o stanju u Libanonu i načinu na koji ta država funkcionira, možete doznati u izvrsnoj, nedavno objavljenoj analizi naše dopisnice Sanje Vujačić, na linku ispod teksta.





dr. sc. Sanja Vujačić: Spas za Libanon: PROSVJETLJENIM NACIONALIZMOM PROTIV ISLAMISTIČKOG FANATIZMA

Komentari

komentar

You may also like