Eksplozije u skladištu streljiva u Belgorodu u Rusiji

Niz eksplozija čuo se u srijedu rano ujutro u ruskom gradu Belgorodu blizu granice s Ukrajinom, rekao je guverner regije Vjačeslav Gladkov i naveo da gori skladište streljiva. Gladkov je rekao da nema ozlijeđenih civila u požaru koji je izbio u skladištu kod sela Staraja Nelidovka, prenosi Reuters.

Dva sata kasnije ugašen je požar u skladištu streljiva pored ruskog grada Belgoroda. “Požar u blizini sela Staraja Nelidovka je ugašen”, napisao je regionalni guverner. Jučer je britanski ministar obrane James Heappey za BBC ustvrdio da su legitimni ciljevi ruske opskrbne i logističke linije “duboko u neprijateljskom teritoriju”, pa čak i na teritoriju Rusije. S obzirom da je Ukrajina u Belgorodskoj oblasti do sada napala skladišta goriva i streljiva, čini se da upravo takva taktika stoji iza ovih napada.

Rusija je ovoga mjeseca optužila Ukrajinu za napad helikopterima na spremište goriva u Belgorodu te da je gađala nekoliko sela u toj pokrajini. Belgorodska pokrajina graniči s ukrajinskim regijama Luganska, Sumija i Harkova gdje se vode borbe otkako je Rusija napala Ukrajinu prije dva mjeseca.

Komentari

komentar

You may also like