Elon Musk nezadrživo grabi prema vrhu svijeta!

Foto: otvoreno.hr

 „Tesla“ pretendira na uključenje u S&P 500

Južnoafrički investitor i predsjednik uprave tvrtke „TeslaElon Musk postao je sedmi najbogatiji čovjek svijeta, preskočivši na spisku najvećih svjetskih milijardera Warrena Buffeta. O tome izvješćuje Bloomberg Billionaires Index. Na prvom mjestu i dalje ostaje Jeff Bezos, osnivač Amazon-a.

Bogatstvo Elona Muska poraslo je za 6,1 milijardi dolara zbog rasta dionica „Tesle“ za 11%. Time je njegovo ukupno bogatstvo dosegnulo 70,5 milijardi dolara, čime je preskočio Buffeta, šefa investicijskog fonda Berkshire Hathaway Inc., čije je bogatstvo prošloga tjedna palo za 2,9 milijarde dolara zbog humanitarnih donacija. Naime, te je novce (iz dionica navedenoga fonda) podijelio četirima humanitarnim organizacijama, kao i zakladi Billa i Melinde Gates. Sve je to dio Buffetovog plana da razdijeli sve svoje bogatstvo. Buffet je ovime pao na 10. mjesto spiska svjetskih  milijardera, ali je njegovo bogatstvo i dalje golemo i iznosi 69,2 milijardi dolara.

U posljednjih godinu dana dionice automobilske tvrtke „Tesla“ porasle su za čak 500%, jer je tvrtka povećala prodaju Sedana Model 3.Tesla“ sada može tražiti uključenje u burzovni index S&P 500, što bi dodatno „podgrijalo“ interes za njezinim dionicama. Da bi ostvarila pravo na uključenje u taj indeks, tvrtka se mora svakoga tromjesečja službeno očitati o pozitivnoj dobiti u skladu s općeprihvaćenim načelima knjigovodstvenih obračuna.

Tvrtka „Tesla“ ima šansu za ispunjenje svih pozitivnih očekivanja kroz smanjenje rashoda, povećanje prodaje regulatornih „zelenih“ kredita i kroz veći utržak od automatiziranog sustava upravljanja automobilima (vidi poveznicu ispod teksta).





(Video) Automobili „Tesla“ do kraja godine moći će voziti bez vozača

 





Komentari

komentar

You may also like