Elon Musk: Tesla razmatra otvoranje pogona u Rusiji

Utjecajni Elon Musk objasnio je kako njegova tvrtka Tesla razmatra otvaranje novih pogona u Rusiji. Objavio je to tijekom video veze unutar konferencije o ruskoj edukaciji koja se održavala u Moskvi, piše Financial Times.

“U Rusiji ima puno talenta i energije i mislim da bi trebalo biti više dijaloga između Rusije i SAD-a.”- izjavio je Musk. Osim toga, istaknuo je kako su na njegovu viziju svemirskog programa mnogo utjecali Konstantin Tsiolkovsky i Sergei Korolev iz sovjetske svemirske ere.

Konferenciju je organizirao Sergey Kiriyenko blizak Vladimiru Putinu, a sastanku je nazočio i glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov. Peskov je za ruski Interfax rekao kako se aktivno još ne dogovara susret Putina i Muska, ali da će se “vjerojatno nekada dogoditi.”

Elon Musk je izumitelj i drugi najbogatiji čovjek svijeta. Njegove izjave često usmjeruju investitorsku klimu, a postavio je i postavlja dosta novih trendova. U suradnji s NASA-om, njegov SpaceX de facto vodi američki svemirski program. Ostale tvrtke Muska bave se razvojem transporta, umjetne inteligencije i jeftine “zelene” energije. Tesla je najveći svjetski proizvođač električnih automobila. Tesla, osim u SAD-u, već ima dvije tvornice u Kini, a najavili su je da razmišljaju i o Indiji.

 

 





Komentari

komentar

You may also like