„Erdogan štetniji od koronavirusa“ – izjavio je bivši turski premijer

Vrlo oštru izjavu o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu dao je njegov bivši suradnik, ex-premijer i bivši čelnik vladajuće Stranke pravde i razvoja – AKP Ahmet Davutoglu. Ni manje ni više, za Erdogana je izjavio da predstavlja veću opasnost za svijet, nego li pandemija koronavirusa (info: arapski medij The National).

Prema Davutogluovim riječima, najveću opasnost za Europu i svijet predstavlja „kultura despotizma koju šire vođe-populisti, poput Erdogana“.

„Dok naš narod stradava i dok postoji duboka korupcija, a dostojanstvo naše zemlje se ponižava izvan granica, mi ćemo nastaviti pozivati na prijevremene izbore“, izjavio je spomenuti oporbeni političar, koji je nedavno osnovao i vlastitu političku stranku – Stranku budućnosti. On je, također, kritizirao i Erdoganovu inicijativu o izmijeni  turskog predsjedničkog sustava, koja je operacionalizirana 2017. g. te je izjavio, kako je, prema njegovu mišljenju, za Tursku primjereniji povratak na parlamentarni sustav jer „sadašnji sustav samo rađa krize“.

Podsjećamo: Ahmet Davutoglu prošle je godine izišao iz vladajuće stranke AKP, da bi 13. prosinca 2019. g. objavio vijest o formiranju svoje stranke

 

Komentari

komentar





You may also like