Erdogan: Turska spremna za sve scenarije na Bliskom istoku

U četvrtak, 31. kolovoza, turski predsjednik RecepTayyip Erdogan je u govoru na svečanom prijamu u Ankari, izjavio, da Turska nastavlja odlučnu borbu s izazovima, kako unutar zemlje tako i izvan nje, objavila je agencija Anadolu.

„Turski neprijatelji pribjegavaju različitim metodama, dalekim od bilo kakvih poznatih moralnih normi i okvira. Međutim, u svojoj borbi Ankara ne može odustati od načela pravde i težnji  za postizanje vlastitih interesa. Upravo zato mi pružamo najveću potporu subraći u Siriji, Iraku, na Balkanu, Kavkazu, Sjevernoj Africi“, izjavio je predsjednik Erdogan.

Prema njegovim riječima, oni koji misle kako mogu prisiliti teroriste na djelovanje samo na Bliskom istoku, u regiji gdje se nalazi Turska, ozbiljno griješe. „Takva taktika osuđena je na neuspjeh. Moje riječi nisu prijetnja, već stvarnost“, naglasio je turski čelnik.

Pritom je ponovio kako je tursko-sirijska granica duga 911 kilometara, a ona s Irakom – 394 kilometra.  „Upravo je Turska danas primorana suprostaviti se ugrozi terorizma, a ne druge zemlje. Zato je Ankara poduzela sve nužne mjere i spremna je na bilo kakve scenarije. Koraci, poduzeti od strane Turske tijekom operacije „Štit Eufrata“, mogu slijediti opet“, kazao je turski predsjednik.

Geopolitika.News  jučer je izvjestila o informacijama iz  turskih medija, koje se odnose na dio upravo danas izrečenih riječi turskog predsjednika, o skorom otpočinjanju druge faze vojne operacije „Štit Eufrata“ na sjeveru sirijske regije Idlib, uz potporu Rusije i Irana. Ona bi trebala početi odmah nakon novog kruga pregovora u Astani, zakazanog za sredinu rujna.

Mediji: Turska sprema drugu fazu operacije „Štit Eufrata“ s Rusijom i Iranom





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like