Erdogan u posjetu Kuvajtu, u pratnji šefova vojske, obavještajne službe i ključnih ministara

Nakon posjeta Saudijskoj Arabiji, turski predsjednik Recep Tayip Erdogan nastavlja svoju mini-turneju po zemljama Perzijskog zaljeva. U ponedjeljak, 24. srpnja, posjetio je Kuvajt, gdje je jedan sat, u dvorcu kuvajtskog šeika, iza zatvorenih vrata razgovarao sa šeikom Sabahom Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabahom.

U pratnji turskog čelnika bili su zapovjednik Glavnog stožera turskih oružanih snaga, šef obavještajne službe, ministar vanjskih poslova i ministri gospodarstva i energetike.

Turski čelnik u Kuvajt je stigao nakon posjeta Rijadu, a nakon Kuvajta, mini-turneju će završiti posjetom Kataru – kao glavnom turskom savezniku u perzijskoj regiji.

Podsjećamo, službena Ankara je pozvala Saudijsku Arabiju na povlačenje svojih ultimatuma upućenih Kataru, a koje je Doha prethodno već službeno odbacila, označavajući ih nerealnim, neispunjivim i posve neprihvatljivim. Turska je postala ključna zaštitnica Katara te je, nakon fizičke blokade te zemlje od strane njezinih arapskih susjeda – Saudijske Arabije i UAE, u izoliranu državu poslala dodatni kontingent svojih vojnika, kao i prehrambene i ostale proizvode. Turska u Kataru ima svoju vojnu bazu – jedinu u zoni Perzijskog zaljeva, i kategorički odbija mogućnost njezinog zatvaranja, a kako su to prvotno zahtjevale Saudijska Arabija i njezini arapski saveznici kroz spomenuti ultimatum.

Top of Form 

Bottom of Form

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like