Eskalacija izraelsko-iranskog sukoba: jača ratnička retorika s obiju strana

Moćni izraelski ministar za obavještajne poslove i promet Yisrael Katz ne isključuje jačanje izraelskih napada na iranske položaje u Siriji, piše The Jerusalem Post.

„Naša se politika promijenila. To je otovreno suprostavljanje Iranu. Kada nam bude potrebno pojačati protudjelovanje, mi ćemo to učiniti. Nećemo dozvoliti učvršćenje (Irana) u Siriji“, kazao je jedan od najmoćnijih izraelskih ministara. Iranska raketa, koja je prošli tjedan ispaljena sa sirijskog teritorija na Izrael i skijalište na planini Hermon na sjeveru Golanske visoravni, bila je uništena izraelskim proturaketnim sustavom „Čelična kupola“. Katz je izjavio kako će bilo tko, tko napadne Izrael, „platiti visoku cijenu“.

Da Katz ne govori „u prazno“ svjedoče i napadi izraelskih zrakoplova u noći s nedjelje na ponedjeljak na međunarodnu zračnu luku kraj Damaska, kojom su prilikom, osim pričinjene materjalne štete, poginula i četvorica, a ranjena dvojica sirijskih vojnika.

S druge strane zapovjednik iranskih zračnih snaga Aziz Nasirzade izjavio je danas o iranskoj spremnosti na rat s Izraelom. „Mladi ljudi u vojnim zračnim snagama nalaze se u bojnoj spremnosti i s nestrpljenjem očekuju sukob s cionističkim režimom, kako bi ga snesli s lica zemlje“, kazao je iranski general, čije je riječi prenijela ruska agencija Interfaks.

(Video) U izraelskom zračnom napadu poginula četvorica sirijskih vojnika





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like