EU planira produljenje proturuskih sankcija

Reuters je u četvrtak objavio informaciju, pozivajući se na izvore iz Bruxellessa, kako se Europska unija usuglasila oko produljenja proturuskih sankcija u odnosu na 149 ruskih državljana, kao i 38 organizacija, koje se sumnjiči za umješanost u ukrajinsku krizu.

Tijekom redovitog tjednog susreta predstavnika 28 članica Europske unije u Bruxellessu, dogovoreno je produljenje sankcijskih mjera, a odgovarajući službeni dokument bit će usvojen 14. rujna. Također je dogovoreno produljenje zabrane ulaska i zamrzavanje aktiva fizičkim i pravnim osobama koje se od ranije nalaze na sankcijskom spisku.

Podsjećamo: Europska unija je po prvi put Rusiji uvela sankcije u ožujku 2014.g. nakon priključenja Krima u sastav Ruske Federacije, a naknadno ih i pooštrila nakon optužbi o ruskoj potpori separatističkim snagama na istoku Ukrajine. Sankcijama, koje se odnose na zabranu suradnje u energetskoj, obrambenoj i financijskoj sferi, rok istječe krajem siječnja 2018. godine, a u pravilu se produljuju svakih šest mjeseci.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like