Evo gdje će se održati summit Biden-Putin: neviđene mjere sigurnosti

Sastanak predsjednika Rusije i SAD-a, Vladimira Putina i Joe Bidena održat će se 16. lipnja u Ženevi, u 13:00 po lokalnom vremenu. Razgovor će se odvijati u vili La Grange, a radit će se o prvom susretu predsjednika dviju vojnih velesila od lipnja 2018. godine kada se Vladimir Putin sastao s Donaldom Trumpom. 

Koliko će trajati pregovori, nije poznato. Protokol sastanka predviđa određeno vrijeme, ali sve ipak ovisi o tome kako će se rasprava odvijati, kako će čelnici dviju zemalja biti raspoloženi. Možda će rasprava o nekim problemima potrajati duže nego što je planirano, rekao je novinarima pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov na medijskoj konferenciji.

On navodi kako je redoslijed rasprave dogovoren s obiju strana, ali “predsjednici mogu početi razgovarati o nekom drugom pitanju“. „Najjednostavnije je dogovoriti se oko tema i dogovoriti broj sudionika koji će biti nazočni. Ali sve ostalo je složenije, sadržaj je vrlo složen”, kazao je Ušakov.

Teme o kojima će dvojica državnika razgovarati uključuju neriješena bilateralna pitanja, stratešku stabilnost i regionalne sukobe. Osim toga, razgovarat će se o pitanjima gospodarske suradnje, klime, Arktika i suzbijanja koronavirusa, a moguće i o diplomatskom vlasništvu nad nekretninama Ruske Federacije u Sjedinjenim Državama.

U Ženevi su zbog američko-ruskog summita na vrhu uvedene do sada neviđene sigurnosne mjere.

 
Komentari

komentar

You may also like