Evo o čemu su razgovarali Trump, Putin, Merkel i Macron u Parizu

Glasnogovornica američkog predsjednika Sarah Sanders izjavila je sinoć da je predsjednik SAD-a Donald Trump obavio korisne razgovore s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i drugim svjetskim vođama.

Imenovana četvorka razgovarala je o nuklearnom sporazumu (Sporazum o raketama malog i srednjeg dometa, kojeg je Donald Trump nedavno najavio napustiti), trgovini, sankcijama, stanju u Siriji, Saudijskoj Arabiji, Afganistanu, Kini i Sjevernoj Koreji.

„Vodila se vrlo dobra i korisna rasprava tijekom dvosatnoga ručka“, kazala je Sarah Sanders.

Podsjećamo: jučer je Pariz ugostio čelnike brojnih svjetskih država i vlada, u okviru proslave obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Nakon jutarnjeg okupljanja u rezidenciji francuskog predsjednika, svjetske vođe krenuli su prema Slavoluku pobjede, gdje je svečanost i održana. Na njoj je govor održao francuski čelnik Emmanuel Macron.

Na večer je većina visokih gostiju sudjelovala na Forumu za mir, iniciranom od strane francuskog predsjednika, kao „odgovor na porast napetosti u suvremenom svijetu“. Na forumu je govorila i kancelarka Angela Merkel i glavni tajnik UN-a Antonio Guterres.
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like