Facebook objavio kada će deblokirati Trumpove račune

Facebook platforma je u petak, 4. lipnja, objavila o namjeri uklanjanja blokade računa bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa u siječnju 2023. godine. 

“Prošli mjesec Nadzorni odbor podržao je suspenziju Facebook i Instagram računa bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon što je pohvalio ljude koji su počinili nasilje na Kapitolu 6. siječnja. No, istodobno je vijeće kritiziralo neodređenu prirodu suspenzije, rekavši da je “neprimjereno da Facebook izriče neodređenu i nekonvencionalnu kaznu u obliku neodređenog blokiranja”. Odbor nam je naložio da pregledamo odluku i odgovorimo na jasan i proporcionalan način te je dao niz preporuka o tome kako poboljšati naše politike i procese”, kaže se u poruci objavljenoj na web mjestu tvrtke.

Tako je Facebook najavio uvođenje novih protokola ovrhe u obliku privremenih novčanih kazni. Tvrtka je također nagovijestila da se Trumpove akcije smatraju ozbiljnim kršenjem politike platforme, u vezi s čime će bivši američki predsjednik biti kažnjen kaznom “najviše razine”, privremenim blokiranjem Trumpovih računa na dvije godine od početka datuma suspenzije pristupa njegovom računu 7. siječnja 2021. godine.

Poruka s Facebooka također je ukazala na namjeru kontaktiranja stručnjaka koji će moći procijeniti dinamiku razvoja stupnja rizika za društvo. Precizira se da će analiza uključivati ​​vanjske čimbenike: činjenice nasilja, ograničenja mirnih okupljanja i druga kršenja. U slučaju da stručnjaci zabilježe rizik za javnu sigurnost, odluka o blokiranju bit će produžena, nakon čega će se provoditi ponovna procjena rizika sve dok se njegov stupanj ne smanji.

Ako bivši američki predsjednik, nakon uklanjanja ograničenja pristupa svom računu, odluči ponovno kršiti politiku Facebooka, protiv njega će se primijeniti paket sankcija, uključujući trajno brisanje računa, prenosi Eadaily.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki, jučer je izjavila:
“U proteklih nekoliko godina od predsjednika Trumpa, bivšeg predsjednika, naučili smo puno, posebno o njegovom ponašanju i kako koristi te platforme. Čini se malo vjerojatnim da će zebra promijeniti pruge u sljedeće dvije godine. Vidjet ćemo.” (info: Businessinsider)

Podsjećamo: Donald Trump je 5. svibnja blokiranje svojih računa na društvenim mrežama nazvao sramotom za Sjedinjene Države.

Komentari

komentar

You may also like