Farage: Britanija će ostati preblisko povezana s EU-om, nećemo biti Singapur

Vođa kampanje za britanski izlazak iz EU-a Nigel Farage kazao je u četvrtak kako mu se čini da će Velika Britanija biti preblisko povezana s EU-om nakon isteka prijelaznog razdoblja 31. prosinca. Velika Britanija je do 31. prosinca članica carinske unije s EU-om, a čini se da će Bruxelles i London postići u “zadnji čas” sporazum o uređenju odnosa nakon isteka prijelaznog razdoblja, iako se jedno vrijeme činilo da neće biti sporazuma.

“Jedno je pobijediti u ratu, a drugo pobijediti u miru. Čini mi se da ćemo biti preblisko povezani s europskim pravilima u narednim godinama”, kazao je Farage za Talk Radio, prenosi Reuters.

Farage, koji je preimenovao svoju stranku Brexit u “Reformirajmo UK” te mu je sada glavna platforma protivljenje ‘lockdownu’, kazao je kako se nada da je “ovo početak kraja Europske unije”.

“Hej, je li (sporazum) bolji nego prije pet godina? Je, bolji je. Je li dovoljno dobar da postanemo Singapur, zbilja dinamična rastuća ekonomija? Ne”, poručio je Farage.

Dio zagovornika brexita, među kojima je i Farage, nadao se da će Velika Britanija, oslobođena od europskih regulativa nakon brexita, moči lakše trgovati s ostatkom svijeta te da će London postati “Singapur na Temzi”.

Međutim, Europska unija, kao ogromno jedinstveno tržište u blizini Velike Britanije uvjetuje brojne regulative za trgovinu, a ostaje vidjeti na što će sve pristati premijer Boris Johnson i u kojoj će to mjeri ograničavati globalne aspiracije Velike Britanije.





Komentari

komentar

You may also like