Fenerbahce osudio skandiranje dijela navijača tijekom utakmice s kijevskim Dinamom

Turski nogometni klub Fenerbahce u subotu je odlučno osudio skandiranje koje su neki navijači koristili tijekom utakmice s ukrajinskim timom ovog tjedna, rekavši da ti postupci nemaju veze s timom, izvještava Anadolu Agency.

“Sportski klub Fenerbahce naglašava da osuđujemo skandiranje, te još jednom jasno izražavamo da nećemo dopustiti da se ovo pitanje poveže s identitetom našeg brenda”, stoji u priopćenju istanbulskog kluba dostavljenom UEFA-i, koja je pokrenula istragu incidenta. Tijekom utakmice UEFA Lige prvaka u Istanbulu ove srijede protiv ukrajinskog Dinamo Kijeva, određeni broj navijača kluba skandirao je “Vladimir Putin” s tribina nakon što je gostujuća momčad postigla gol.

U priopćenju Fenerbahcea, poslanom upravnom tijelu europskog nogometa preko Turske nogometne federacije (TFF), također se navodi da poklič ne odražava stav Fenerbahcea o društvenim i humanitarnim pitanjima. Dodaje se da je istanbulski klub 19. travnja organizirao humanitarnu utakmicu “Nogomet za mir” protiv ukrajinskog Šahtara iz Donecka kako bi podigao svijest o potrebi pomoći ljudima i djeci u ratom razorenoj Ukrajini.

Naglašeno je da je skandiranje dijela publike trajalo samo 20 sekundi dvosatne utakmice (uključujući produžetke) te se dodaje da bi bilo nepravedno smatrati klub zakonski odgovornim za incident.

Odvojeno, Fenerbahce je rekao da ima fotografije i videozapise nekih igrača Dinama iz Kijeva koji pokušavaju isprovocirati turske navijače prije i tijekom utakmice, te nakon što je ukrajinski tim postigao gol. Klub je također podijelio fotografije turske momčadi u majicama s natpisom “Stop the war” prije prethodne prve utakmice u Poljskoj i slike rukovoditelja oba kluba okupljenih za ručkom prije uzvratne utakmice u srijedu u Istanbulu.

Nakon incidenta, UEFA je pokrenula disciplinsku istragu zbog “navodnog nedoličnog ponašanja navijača Fenerbahçe SK” tijekom utakmice na stadionu Ulker u Istanbulu.





 

Turski navijači skandirali Putinovo ime na utakmici njihovog kluba s Dinamom iz Kijeva. Reagirali političari





 

Komentari

komentar

You may also like