Finska premijerka testirala se na droge nakon videa na kojem se zabavlja

Finska premijerka Sanna Marin izjavila je, nakon pojavljivanja videosnimke ranije ovaj tjedan koja pokazuje kako se premijerka zabavlja s prijateljima, da je napravila test na droge te je ustvrdila da nikad nije koristila ilegalne supstance, izvještava Reuters.

“Danas sam se testirala na droge i rezultati će stići tijekom tjedna”, kazala je na konferenciji za medije. “Nikad u svome životu nisam koristila droge.” Marin je dodala da je njezina sposobnost da vrši dužnosti te večeri ostala nenarušena i da bi napustila zabavu da je te noći morala raditi.

Videosnimka Sanne Marin kako se zabavlja s poznatim finskim influencerima i umjetnicima počela je kružiti društvenim mrežama ovaj tjedan te su je uskoro objavili neki mediji u Finskoj i inozemstvu. Marin se nakon pojavljivanja snimke suočila s pozivima opozicije i političara u svojoj koalicijskoj vladi da se testira na droge. Videoisječci su izvorno objavljeni na privatnom Instagram računu. Marin, koja je u prosincu 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svijetu, navela je da je znala da je snimaju, ali nije mislila da će videozapisi postati javno dostupni. “Ti su videozapisi privatni i snimani u privatnom prostoru. Zamjeram što su dospjeli u javnost”, rekla je Marin novinarima. Dodala je da ne zna tko ih je proslijedio.

Mnogi Finci izrazili su potporu mladoj premijerki zbog načina na koji spaja privatni život s visokom karijerom. No, list Helsingin Sanomat piše da je epizoda potaknula pitanja o njezinu prosuđivanju.





Medij: 2022. je godina političkih skandala u Europi i SAD-u

 

Komentari

komentar

You may also like