Francuski vojnici likvidirali vojnog vođu sjeverno-afričke Al Qaide

Francuski vojnici likvidirali su Bah ag Moussa-u, vojnog vođu sjeverno-afričkog krila terorističke organizacije Al-Qaida, tijekom vojne protuterorističke operacije na sjevero-istoku Malija. O tome je izvijestila francuska ministrica obrane Florence Parly (info: France 24).

Radi se o bivšem pukovniku malijske vojske, poznatom i kao Bamoussa Diarra, koji je bio prva ruka Iyada Ag Ghali, vođe najpoznatije malijske džihadističke organizacije Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), koja je u više navrata izvodila terorističke napade na vojne i civilne osobe u toj zemlji i u susjednoj Burkini Faso.

„Bah ag Moussa, povijesna je figura džihadističkog pokreta u Sahelu, odgovorna za više napada na malijske i međunarodne snage“, izjavila je francuska ministrica obrane, dodavši, kako je Moussa bio i na američkom spisku terorista. Ubijen je u utorak, 10. studenog, u operaciji uz sudjelovanje francuskih vojnih helikoptera. Dio je to francuske operacije, tijekom koje je posljednjih tjedana likvidirano