Gantz: Libanon će „zadrhtati“, a Hezbollah „platiti strašnu cijenu“

Izraelski ministar obrane Beni Gantz odgovorio je na nedavne izjave čelnika Hezbolaha šeika Hassana Nasrallaha, kazavši kako će Libanon “zadrhtati”, a tamošnji šijitski pokret Hezbollah “platiti strašnu cijenu” ako Izrael bude prisiljen na vojno sučeljavanje s njim. O tome u petak, 19. veljače, piše libanonski medij Naharnet.

Podsjećamo: Hassan Nasrallah u svom je govoru, održanom prije tri dana, izjavio kako bi “stražnji dio Izraela trebao znati da će u slučaju rata s Hezbolahom vidjeti ono što nije vidio od osnutka Izraela”. Prema njegovim riječima, ako Izrael odluči bombardirati gradove u Libanonu, “bombardirat ćemo gradove u Izraelu, a ako pogode naše vojne ciljeve, možemo napadati i izraelske vojne ciljeve.” “Nitko ne može jamčiti da nekoliko dana borbi između nas i Izraela neće dovesti do šireg rata”.

S druge strane izraelski ministar obrane izjavio je slijedeće: “Do danas, usprkos činjenici da je Izrael najmoćnija sila na Bliskom istoku, postoje oni koji nam prijete ratom i bitkama.” Izbijanje rata “bit će prije svega užasno za naše neprijatelje, a to se posebno odnosi na Hezbollah i (palestinski) Hamas.”

 

Komentari

komentar





You may also like