Gdje je nestalo Putinovo “nezadovoljstvo”? U Parizu se fotografirali Putin i Hashim Tachi

Jučer se u pojedinim srpskim i regionalnim medijima pojavila informacija o tome, kako je srpska državna delegacija, ali, navodno, i sam ruski predsjednik Vladimir Putin, bila nezadovoljna protokolom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na obilježavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, kada su jedan iza drugoga sjedili ruski predsjednik Putin i predsjednik Kosova Hasim Thaci. Međutim, je li to baš bilo tako?

Kosovski predsjednik Thaci kratko je porazgovarao s ruskim čelnikom Putinom o odnosima na relaciji Priština-Beograd. O tome je priopćio sam kosovski vođa na svojoj Twitter objavi, gdje se  pohvalio zajedničkom fotografijom s ruskim predsjednikom.

„U Parizu sam se susreo s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, fokusirali smo se na dijalog usmjeren na normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije za postizanje svestranog obvezujućeg sporazuma. Po tom pitanju stav predsjednika Putina je bio jasan: „Ukoliko vi (Kosovo i Sdrbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga poduprijeti“, kazao je Hashim Thaci.

Na kraju, mogli bismo zaključiti kako nikakvog nezadovoljstva francuskim protokolom od strane ruskog predsjednika nije niti bilo, već da je on, puno prije, srdačnim susretom i stiskom ruke kosovskom čelniku objema zavađenim stranama – Prištini i Beogradu – jasno dao do znanja, o tome, da je Rusija po pitanju Kosova svjesna političke realnosti, jednako onako kako su ključni krugovi unutar međunarodne zajednice svjesni te iste realnosti i po pitanju Krima. Sve je drugo samo farsa i licemjerje u službi dnevne politike i medijskih prepucavanja. Zato je Vladimir Putin politički vrlo jednostavno i jasnao kazao, ako se dogovorite, uz vas smo.

  

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like