General Dunford japanskom generalu: napad na Japan, napad je i na SAD

Nastavljaju se američke političke aktivnosti vezane uz stanje na Korejskom poluotoku i problematiku oko sjevernokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Tako je sinoć američki državni tajnik Rex Tillerson u Washingtonu izjavio, kako SAD želi dijalog s Pjongjangom, ali jedino pod uvjetom da on bude plodonosan. „Naši napori usmjerni su na njihovo (sjevernokorejsko) pobuđivanje na pregovore, ali sudjelovat ćemo u njima samo ukoliko će dovesti do drukčijih rezultata nego što je to bilo u prethodnim pregovorima“, kazao je američki šef diplomacije.

S druge strane, 18. kolovoza, zapovjednik združenog stožera američkih oružanih snaga, general Joseph Dunford, koji se nalazi na mini-turneji po zemljama Azijsko-pacifičke regije, prigodom susreta sa svojim japanskim kolegom, generalom Katsutoshi Kawanom, potvrdio je veliku američku privrženost japanskoj sigurnosti, vezano uz napetosti oko Sjeverne Koreje. Pritom je izjavio slijedeće: „Sada je vrlo važan trenutak u planu sigurnosti regije. Razumije se, mi smo najprije usmjereni na ugrozu od strane Sjeverne Koreje. Mislim kako smo jasno dali do znanja Sjevernoj Koreji i svima ostalima u regiji, kako napad na jednog od nas smatramo kao napad na oboje“, izjavio je general Dunford, a njegove riječi prenio američki medij VoA.

 

Top of Form

Bottom of Form
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like