General Soleimani čestitao ajatolahu Hameneiju na velikoj pobjedi nad „IS“

Zapovjednik specijalnih postrojbi „Quds“ iranskog Korpusa straže islamske revolucije, brigadni general Qassem Soleimani, čestitao je u utorak, 21. studenog, vrhovnom iranskom vođi ajatolahu Aliju Hameneiju na pobjedi nad terorističkom organizacijom „Islamska država“. Čestitku je uputio brzojavom sa sirijsko-iračke granice, gdje on zapovjeda kopnenom operacijom protiv ISIL-ovih boraca u sirijskom strateški važnom pograničnom gradu Abu-Kamalu. O tome je izvjestila iranska televizija Press TV.

Soleimani je priopćio o „velikoj pobjedi“ nad „IS“ u Iraku i Siriji, koja je postignuta uz cijenu velikih žrtava. Pritom je iranski general pohvalio iračke snage narodne mobilizacije („Hashd al-Shaabi“, koje čine pretežito šijtski borci iz Iraka), kao i libanonski šijtski pokret „Hezbollah“.

Njihove su postrojbe, kao i iranski vojni savjetnici u sirijskoj i iračkoj vojsci, omogućili tim dvjema vojskama da očiste svoje državne teritorije od terorista „Islamske države“. U petak su iračka vojska i njezini terenski saveznici oslobodili posljednje veliko uporište ISIL-a u Iraku – grad Rawu, u regiji Anbar. Početkom ovog tjedna od terorista je praktički u potpunosti očišćen i sirijski pogranični grad Abu-Kamal, posljednje veliko uporište „Islamske države“ u toj zemlji, navodi Press TV.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like