Google Maps otkrio vojne tajne Tajvana

Korisnici mreže pronašli su nekoliko sustava proturaketne obrane i drugih vojnih objekata, nakon što je servis Google Maps dodao trodimenzionalne prikaze velikih gradova Tajvana, piše medij Asia Times.

S tim u svezi Ministarstvo obrane Tajvana zamolilo je Google da sakrije slike zgrada i drugih tajnih objekata u gradovima toga otoka. Servis, naime, omogućuje korisnicima povećavanje i razgled slika zgrada i drugih objekata.

Primjerice, korisnici Google Mapsa mogu vidjeti detaljne prikaze ulica i zgrada u zoni gdje se nalazi Ured za nacionalnu sigurnost Tajvana i nekoliko sustava proturaketne obrane koji štite glavni grad. To su mogli vidjeti i korisnici usluge na kopnenom dijelu Kine u kojoj servis Google Maps nije zabranjen. Na slikama su bili dobro vidljivi i sustavi MIM-104 Patriot, američke proizvodnje.

Ministar obrane Tajvana ublažava problem, tvrdeći, kako se mobilni raketni lanseri, poput Patriota i lokalnog Tien Kung III mogu vrlo lako premiještati i da je pojačana njihova maskirna zaštita.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like