Gotovo polovica američkih vojnika vjeruje u skori početak velikog rata

Američki medij Military Times objavio je rezultate istraživanja, prema kojma gotovo polovica američkih vojnika smatra kako će SAD uskoro biti uvučene u veliki rat.

Prema rezultatima istraživanja, 46% američkih vojnika misli kako će njihova zemlja sudjelovati u ratu tijekom slijedeće godine. U 2017. godini to je mislilo svega 5% ispitanika.

Većina njih (71%) smatra, kako će glavni protivnik u ratu biti Rusija, a na drugom je mjestu Kina (69%). Godinu dana ranije ti su postotci bili 53% za Rusiju i 45% za Kinu, kao glavne američke suparnike u nadolazećem ratu.

Također se navodi, kako je glavna ugroza američke nacionalne sigurnosti cyber-terorizam tj. hakerski napadi (89%), a po njihovom mišljenju, američka vojska je loše pripremljena za odbijanje takvih napada.

Polovica ispitanika u redovima američke vojske smatra, kako njihova država slijedeće godine neće biti uvučena u ozbiljni vojni sukob, dok je takvih prošle godine bilo 67%.

Rezultati istraživanja također su pokazali, kako su američki vojnici Sjevernu Koreju prestali smatrati ozbiljnom prijetnjom, što je rezultat politike predsjednika Donalda Trumpa u odnosu na tu zemlju.
Detalje ispitivanja pogledajte na priloženom linku na Military Times.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like