Grčka istražuje pad aviona u kojem je poginuo svjedok protiv Netanyahua

Grčke vlasti istražuju pad privatnog aviona u kojem je poginuo svjedok optužbe na suđenju za korupciju bivšem izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, piše AP.

Haim Geron, bivši visoki dužnosnik u izraelskom ministarstvu komunikacija, i njegova supruga Esther poginuli su u nesreći jučer kod otoka Samosa. Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova identificiralo je žrtve, obje u dobi od 69 godina, dodajući da konzularni dužnosnici i ministarstvo rade s obitelji na vraćanju tijela u matičnu domovinu.

Geron je bio jedan od više od 300 svjedoka koje su tužitelji naveli kao svjedoke na suđenju Netanyahuu po optužbama za korupciju. Bivši premijer koji je dugo bio na toj poziciji, optužen je da je primao skupe darove od bogatih suradnika. On optužbe odbacuje, a nedavno se izrugivao velikom broju svjedoka. Da je pobijedio i na zadnjim izborima, vjerojatno ne bi bio procesuiran ili bi proces bio znatno usporen.

Grčki istražitelj zračnih nesreća i zrakoplovni odbor istražuju uzroke pada, rekli su dužnosnici. Jednomotorna Cessna 182 poletjela je iz izraelske Haife i srušila se u blizini zračne luke Samos. “Neposredno prije slijetanja, komunikacija s kontrolnim tornjem na Samosu je izgubljena, a Uprava civilnog zrakoplovstva obavijestila je centar za spašavanje o gubitku komunikacije”, navodi se u priopćenju tog tijela. Obalna straža je nekoliko sati kasnije uz pomoć ronilaca pronašla dva tijela.

Komentari

komentar





You may also like