Grčka odbija slati još oružja u Ukrajinu

Atena ne planira slati više vojne opreme Ukrajini, izjavio je jučer grčki ministar obrane Nikos Panagiotopoulos, prenosi Greek City Times.

Ministar je rekao kako ne bi trebala patiti obrana Grčke, posebno na otocima, slanjem više oružja za drugu zemlju. “Obrambena oprema koju smo poslali u Ukrajinu došla je iz naših zaliha. Ne postoji mogućnost dodatnog slanja”, rekao je grčkim zastupnicima u parlamentarnoj raspravi. Obrana “na otocima” se vjerojatno odnosi na sve veće napetosti s Turskom oko morskog teritorija u Egejskom moru. Obje zemlje brzo razvijaju mornaricu i zrakoplovstvo, a Grčka je prije par dana podigla lovce kako bi otjerala dva turska F-16 aviona koji su navodno bili na zračnom teritoriju Grčke.

Grčka vlada je u Ukrajinu već poslala dva transportna zrakoplova C-130 s vojnom pomoći poput kalašnjikova i prijenosnih raketnih bacača. Prema anketi koju je provela MEGA TV, 66% Grka ne slaže se sa slanjem vojne opreme u Ukrajinu. Panagiotopoulos se također osvrnuo na odnose s Turskom, rekavši: “Ovo nije najbolje vrijeme za pokretanje teme protiv Turske u NATO savezu jer saveznici žele osigurati da Turska ostane vezana za NATO”.

Komentari

komentar

You may also like