Gruzija od Turske nabavlja nova oklopna vozila prema “NATO standardima”

Gruzijske obrambene snage dobit će potpuno nova oklopna vozila koja udovoljavaju “NATO standardima” od Turske, prema Sporazumu potpisanom s turskom stranom. Kako je priopćeno od strane turske tvrtke ASFAT-a, gruzijsko ministarstvu obrane ugostilo je predstavnike turske tvrtke. Potpisan je sporazum između Ministarstva obrane Gruzije i već spomenute tvrtke ASFAT koja je pod upravom turskog Ministarstva nacionalne obrane, prenosi Jam News.

“U okviru sastanka, temeljem sporazuma, gruzijske obrambene snage će dobiti nova oklopna transportna vozila velikog kapaciteta. Navedena oklopna vozila svojom opremom i podsustavima udovoljavaju NATO standardima. Opremanje gruzijskih obrambenih snaga gore navedenim oklopnim vozilima pomoći će jačanju i razvoju samoobrane Gruzije i pridonijet će produbljivanju suradnje između Turske i Gruzije”, navodi se u priopćenju. Model i broj oklopnih vozila nije objavljen.

Moskva je 15. rujna objavila da pomno prati razvoj vježbi “Worthy Partner 2022.” u Gruziji. Prema ruskom ministarstvu vanjskih poslova, oni su skrenuli pozornost na činjenicu da se u sklopu internacionalne dvotjedne vježbe vrši prebacivanju teške opreme NATO bloka iz Europe u Gruziju, ovaj put kopnenim putem iz Turske. Moskva nije bila zadovoljna takvim razvojem događaja u susjedstvu.

Komentari

komentar

You may also like