Guverner Floride za zabranu “covid putovnica”: “Utječu na privatnost”

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis poručio je kako će izvršnom uredbom zabraniti “covid putovnice” u Floridi, istaknuvši da takav koncept ugrožava pravo na privatnost, piše RT.

“Potpuno je neprihvatljivo da vam vlada ili privatni sektor nameću zahtjev da pokažete dokaz o cjepivu da biste jednostavno sudjelovali u normalnom društvu”, rekao je DeSantis na konferenciji za novinare.

“Učinit ćete ovo i što, dati sve ove podatke nekoj velikoj korporaciji?”, dodao je.

Usporedio je takav postupak sa situacijom u kojoj lisica čuva kokošinjac.

“Ovo je nešto što ima ogromne implikacije na privatnost. To nije nužno”, kazao je DeSantis.

Uz izvršnu uredbu kojom planira zabraniti “covid putovnice” kazao je i da će zatražiti od parlamenta savezne države da zabrani bilo kakve moguće “covid putovnice”.

Protiv uvođenja covid putovnica na saveznoj razini ustali su i drugi republikanci, poput teksaškog zastupnika Petea Sessionsa koji smatra da bi to bilo “potpuno” prekoračenje ovlasti centralne vlade te da “pojedinci u Americi imaju osobnu odgovornost za svoje zdravlje”

Član odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jim Jordan je kazao pak da će Bidenova administracija podržati covid putovnice, ali “ne brine o putovnicama kada je riječ o ilegalnim migrantima koji prelaze južnu granicu”.

Komentari

komentar

You may also like