Hakiran Microsoft, odgovorna kineska vlada?

Deseci tisuća ljudi žrtve su hakerskog napada na Microsoftov mail (Outlook), a za hakerski napad vjerojatno su, tvrdi Microsoft, odgovorni hakeri povezani s kineskom vladom.

Hakeri su prvenstveno, prema nekim izvještajima, napadali tvrtke i vladine agencije. Hakeri su uspjeli ukrasti mailove i instalirati malware kako bi nastavili praćenje svojih meta, ali za sada nisu jasni razmjeri pojedinačnog napada, objavio je Microsoft na svom blogu.

Prema kompaniji za kibernetičku sigurnost Volexity, koja je otkrila hakiranje, do napada je došlo prvotno u siječnju, ali su se posljednjih tjedana napadi dodatno pojačali.

Stoga je agencija američke vlade za kibernetičku sigurnost u srijedu upozorila da je došlo do hakerskog napada na Microsoftov mail te su preporučeni daljnji koraci.

Novinar specijaliziran za navedeno područje, Brian Krebs, u petak je objavio kako je napadnuto barem 30 tisuća korisnika Microsofta, prenosi New York Times.
Glasnogovornica Bijele kuće Jen psaki je pak kazala da bi napad “mogao imati dugoročne utjecaje”.

Hakeri su uspjeli ukrasti mailove i instalirati malware kako bi nastavili praćenje svojih meta, ali za sada nisu jasni razmjeri, objavio je Microsoft na svom blogu.

Komentari

komentar

You may also like