Hamburg: Senator upozorava na racioniranje tople vode ako nestašica plina postane akutna

Njemački grad Hamburg ograničit će toplu vodu za privatna kućanstva i ograničiti maksimalnu temperaturu grijanja u slučaju akutne (vrlo ozbiljne, izražene op.a.) nestašice plina, rekao je njegov senator za okoliš dok se Njemačka priprema za moguće prekide uvoza ruskog plina, izvještava Reuters.

Njemačka je prošlog mjeseca krenula u drugu fazu svog troslojnog plana plina za hitne slučajeve nakon što je Rusija smanjila isporuke plinovodom Sjeverni tok 1 – korak prije nego što vlada omjeri potrošnju goriva.  Vlada apelira na građane i tvrtke da smanje potrošnju energije i pomognu državi da napuni svoje skladišne ​​kapacitete plina do zime, ali gradovi također razmatraju mjere ako se prekinu opskrbe plinom.

“U slučaju akutne nestašice plina, topla voda mogla bi biti dostupna samo u određeno doba dana u hitnim slučajevima”, rekao je hamburški senator za okoliš Jens Kerstan, citiran u subotu za novine Welt am Sonntag. Kerstan je naveo da bi grad također mogao razmotriti opće smanjenje maksimalne sobne temperature u mreži grijanja okruga. Prema saveznom planu za hitne slučajeve, u trećoj će fazi kućanstva i kritične ustanove poput bolnica imati prioritet u odnosu na industriju, ali to možda neće biti moguće svugdje u Hamburgu iz tehničkih razloga. “Neće biti moguće posvuda razlikovati komercijalne i privatne korisnike u slučaju nestašice plina”, dodao je Kerstan.

Dok Njemačka žuri pronaći alternativne pravce plina i opskrbu LNG-om kao mogućnost, senator je upozorio da privremeni terminal za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Hamburgu neće biti operativan najranije do sredine sljedeće godine. “Tijekom srpnja ćemo znati je li i na kojoj lokaciji izvediv privremeni LNG terminal u Hamburgu”, rekao je.

Prva dva njemačka privremena LNG terminala u Wilhelmshavenu i Brunsbuettelu trebala bi biti puštena u rad krajem ove godine, izvijestile su novine pozivajući se na ministarstvo gospodarstva.

 





Njemačka podigla energetsku “uzbunu” na drugi stupanj zbog ruskog “ekonomskog napada”

 





Komentari

komentar

You may also like