Hassan Rouhani: velika pobjeda iranskog naroda, oružani embargo istječe 18.10.

U slijedeću nedjelju, 18. listopada, istječe rok važenja međunarodnog embarga na izvoz oružja Iranu, izjavio je danas iranski predsjednik Hassan Rouhani.

„Borili smo se sa SAD-om po tom pitanju tijekom četiri godine. Sjedinjene Države su četiri godine ulagale sve napore da se produlji oružani embargo protiv Irana, ali zahvaljujući protivljenju iranskog naroda, te zabrane istječu 18. listopada“, izjavio je Rouhani, dodajući, ni manje ni više nego, da je iranski narod „u posljednje četiri godine bacio Ameriku na koljena“ (info: IRNA).

Iako iranski čelnik zasluge za ne produljivanje oružanog embarga od strane Vijeća sigurnosti UN-a prebacuje na iransku diplomaciju i iranski narod, stvarnost je ipak drukčija: najveće zasluge za neprihvaćanje američkog prijedloga za nastavak embarga protiv Teherana ipak pripadaju Rusiji i Kini, koje su se tome oštro usprotivile, ali je i činjenica kako niti mnoge druge zemlje nisu bile za njegovo produljenje embarga, uključno i pojedine američke saveznice u Europi. Više o tome možete pročitati u našoj velikoj analizi, na poveznici ispod teksta.

Z. Meter: Što slijedi nakon bolnog diplomatskog poraza SAD-a i odbijanja produljenja oružanog embarga Iranu

 
 

Komentari

komentar

You may also like