„Hezbollah“ objavio video o vježbi svojih komandosa, usmjeren protiv Izraela

Sinoć je izraelski medij The Tames of Israel objavio vijest kako je libanonska šijtska proiranska „Božja stranka“ („Hezbollah“) objavila video na kojemu je vidljivo, kako elitna postrojba njezinih komandosa „Radwan Unit“ izvodi vježbe, među kojima i gađanje vatrenim oružjem po metama obilježenim izraelskim nacionalnim simbolima. Izraelski medij ovaj potez smatra mogućim „snažnim upozorenjem“ ovog proiranskog libanonskog pokreta na adresu Izraela.

Prema navodima spomenutog medija, video je bio plasiran na društvenim mrežama povezanim s Iranom, a također je bio postavljen i na You Tube, ali je kasnije s njega povučen zbog kršenja standarda tj. njegovog nasilnog karaktera.

Na kraju videa objavljen je tekst na jidišu i engleskom jeziku s citatom iz Kuran’a: „Tada ubijajte mnogobošce, gdje god ih našli…“ A također je naveden i citat iz Biblije: „Sa sjevera će katastrofa biti prolivena po svima koji žive na zemlji.“

Prije cca 8 godina „Hezbollah“ je utemeljio svoju specijalnu postrojbu „Radwan Unit“ s ciljem „prodora na izraelski teritorij u budućim oružanim sukobima, i izazivanja što većeg kaosa i razaranja“, navodi The Times of Israel.

Upravo se ovoga tjedna navršava 20 godina od izraelskog povlačenja iz svoje samoproglašene zone sigurnosti na jugu Libanona. Vođa „Hezbollaha“, šeik Hassan Nasrallah, u petak, 22. svibnja, izjavio je kako svi Židovi moraju napustiti palestinske teritorije i da je čitava regija „između rijeke (Jordana) i Sredozemnog mora“ vlasništvo Palestinaca. „Pa iako mi nikada nismo govorili da nekoga želimo baciti u more, oni koji su ušli u Palestinu, moraju otići“, kazao je vođa libanonske „Božje stranke“ u svom govoru, posvećenom Danu Jeruzalema (Quds Day).

Taj dan, koji se u Iranu počeo obilježavati nakon islamske revolucije 1979.g., prerastao je i u svearapski prosvijed protiv Izraela i potporu palestinskom narodu.
Video, o kojemu je u tekstu riječ, u cijelosti možete pogledati na poveznici The Times of Israel-a.

https://www.timesofisrael.com/hezbollah-commandos-video-threatens-israel-warns-of-disaster-from-the-north/

 

Izrael „okupirao“ libanonsko nebo za izvođenje zračnih napada na Siriju

 
 

Komentari

komentar

You may also like