Hillary Clinton: Amerikanci se moraju ujediniti jer se bliži ‘dan obračuna’

Građani SAD-a se moraju ujediniti jer se bliži „dan obračuna“. Razne sile ugrožavaju razgradnjom našeg društva, a povjerenje i uvažavanje jednih prema drugima se snižava. O tome je jučer u Philadelphiji govorila kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Hillary Clinton.

„Moja glavna zadaća kao predsjednice bit će osiguranje mogućnosti i dobrih radnih mjesta s rastućom plaćom ovdje – u SAD-u. Od prvog dana u Ovalnom uredu do posljednjeg. To se najviše odnosi na ona mjesta koja su dugo bila zaboravljena. Od siromašnih gradskih četvrti do malih gradića…“, izjavila je H. Clinton.

Poglavito je ukazala na značaj nacionalne sigurnosti, „ugroze i turbulentnosti“ od Bagdada i Kabula, do Nice, Pariza i Bruxellessa, pa do američkih San-Bernardina i Orlanda. „Ponosim se što smo zaključili iranski ugovor (vezano uz iranski nuklearni program, op. IM.) bez ijednog ispaljenog metka. Sada je nužno nadgledati njegove obveze i nastaviti podupirati sigurnost Izraela“, izjavila je kandidatkinja Demokratske stranke, naglasivši, kako se ona ponosi zbog mogućnosti „stajanja prsa uz prsa s našim saveznicima u NATO-u pred licem raznih ugroza, uključno ugrozu sa strane Rusije“.

Pozvala je na ujedinjenje protiv „ratničke politike“ svog suparnika Donalda Trumpa iz Republikanske stranke, koji želi podijeliti Amerikance i izolirati državu od svijeta: „On želi da se mi bojimo budućnosti i jedni drugih. Mi nećemo graditi zidove i mi nećemo zabranjivati religije“, zaključila je Hillary Clinton.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like