Hunter Biden novac od Burisme koristio na zabave i droge

Knjiga, čiji je primjerak nabavio Washington Post uoči službenog izdanja 6. travnja, detaljno opisuje kako se sin aktualnog američkog predsjednika Hunter Biden borio s ovisnošću i koliko je nisko pao nakon što je njegov brat Bo umro od raka 2015. godine.

O tome piše spomenuti američki medij.

Hunter u knjizi navodi  kako je nekoliko puta prošao rehabilitaciju i kako je obitelj naporno radila da dođe do njegovog ozdravljenja, a prisjeća se i svojih bezbrojnih zabava uz obilje pića i droga po čitavoj zemlji.

Hunter Biden je novac, koji je zaradio od posla u ukrajinskoj plinskoj tvrtki Burisma potrošio na alkohol i drogu. O tome je sam napisao u knjizi “Beautiful Things(Lijepe stvari) koja s prodajom kreće 6. travnja.

Nestašni sin američkog predsjednika Joe Bidena navodi da se kaje zbog tog razdoblja i da sada, kada bi imao istu mogućnost, ne bi otišao raditi u spomenutu ukrajinsku tvrtku. Novac primljen od Burisme samo je pogoršao njegovu ovisnost o alkoholu i drogama i uništio odnose s obitelji.

“Samo u posljednjih pet godina, moj se brak, koji je trajao dva desetljeća, raspao, živio sam u motelima,…”, navodi Hunter.





Pritom priznaje kako mu je očev politički utjecaj pomogao, ali da niti on ni njegov otac nisu učinili ništa protuzakonito, posebno u svezi s Burismom. To je tako kada nosite snažno očevo prezime, relativizira stvar Hunter, i retorički se pita ne bi li i nekom od Trumpovih sinova vrata bila lakše otvarana samo zbog očevog prezimena? Dodaje kako se, neovisno od toga, uvijek trudio raditi samostalno i pošteno.

Podsjećamo kako su republikanci naglasili da je Hunter Biden dobivao do 50 tisuća dolara mjesečno u Burismi, iako nije imao nikakvog iskustva u naftnom i plinskom sektoru. U listopadu 2020. kompromitirajući mailovi o tom razdoblju njegovog života dospjeli su u medije.

Međutim, Hunter Biden u knjizi je odlučio ne spominjati trenutačnu istragu svojih poreznih slučajeva u Ministarstvu pravosuđa. Savezni tužitelji trenutno istražuju skriva li on prihode dobivene u Kini, izjavili su obaviješteni izvori u prosincu, pod uvjetom da ostanu anonimni.





Mlađi Biden još je u prosincu kazao kako „ovo pitanje“ shvaća „vrlo ozbiljno“, ali da je uvjeren „kako će profesionalna i objektivna analiza pokazati“ da je “svoje poslovanje vodio legalno i pravilno“, time potvrdivši da je pod istragom, navodi WP.

Komentari

komentar

You may also like