Hyundai i Apple spremni su sklopiti sporazum o proizvodnji električnih automobila

Hyundai Motor i Apple namjeravaju sklopiti partnerstvo do ožujka 2021. godine. Kako navodi Reuters  pozivajući se na južnokorejski medij Korea IT News, prema sporazumu razvijat će se električna vozila, a njihova masovna proizvodnja počet će u Sjedinjenim Državama, vjerojatno 2024. godine.

Hyundai je prošlog petka službeno objavio kako je u preliminarnim pregovorima s Appleom. Na ovaj je način tvrtka reagirala na objavu u drugim lokalnim medijima, tvrdeći da će te dvije kompanije na tržište lansirati samovozeći električni automobil 2027. godine.

Nakon toga, dionice južnokorejskog proizvođača automobila odmah su porasle za 20%. Hyundai je tijekom vikenda odbio komentirati, samo potvrdivši da je primio upite nekoliko tvrtki vezanih za suradnju u razvoju autonomnih električnih vozila. Apple nije komentirao poruku.

Prema detaljima koji su kasnije uklonjeni iz publikacije Korea IT News, Hyundai i Apple planiraju sklapati električne automobile u tvornici Kia (Hyundai affiliate) u Gruziji ili zajednički ulagati u izgradnju nove tvornice u Sjedinjenim Državama. 2024. trebao bi proizvesti 100 000 automobila, dok je tvrtka prilagođena za maksimalnu godišnju proizvodnju od 400 000 automobila. Također se tvrdilo da bi “beta” verzija automobila “Apple” trebala biti gotova sljedeće godine.

U prosincu je Reuters izvijestio da je Apple oživio Titan projekt samovozećih električnih vozila i očekuje da će Tesla imati konkurenta s vlastitom inovativnom baterijskom tehnologijom do 2024. godine. Još nije konačno poznato hoće li automobil imati marku Apple. Moguće je da će se proizvođač iPhonea jednostavno složiti da koristi svoju tehnologiju s jednom od tradicionalnih marki automobila.

 
Komentari

komentar

You may also like