I „najstariji zanat na svijetu“ pati od Covida: najplaćenija američka prostitutka tuži Nevadu

Foto: belarusfeed

Od pojave pandemije koronavirusa nagledali smo se i naslušali svega i svačega: i ozbiljnih i manje ozbiljnih stvari pa sve do onih bizarnih. Ali zabrinutost za egzistenciju i budućnost zbog posljedica ove podmukle bolesti nekako je svima njima zajednički nazivnik, pa tako i za vijest koju upravo objavljujemo.

Američka prostitutka i milijunašica Alice Little pokrenula je tužbu protiv vlade savezne države Nevade zbog “nedostatka posla”. Bordeli su u ovoj državi zatvoreni od 17. ožujka zbog širenja zaraze Covidom-19, dok se rad “pratećih” ustanova, poput spa i salona za masažu, ​​nastavlja, piše britanski tabloid Daily Star .

Inače, Alice Little, koja radi u Moonlite BunnyRanchu u Mound Houseu u Nevadi, navodno može godišnje zaraditi do milijun dolara i najplaćenija je seksualna djelatnica u SAD-u, navodi britanski medij. Sama sebe naziva “psihologinjom”, “stručnjakinjom za veze” i “stručnjakinjom za seks”.

Ona je sada podnijela žalbu i tužbu zbog spomenute zabrane protiv vlade Nevade u svezi “samovoljne” odluke zbog koje su legalni seksualni djelatnici “financijski uništeni”.

Sud je 19. studenoga naložio uredu državnog odvjetnika u Nevadi da odgovori na tužbu u roku od 30 dana.





U priopćenju za medije Alice je napisala: “Bilo bi razumljivo kada bi guverner držao zatvorene sve tvrtke gdje su bliski kontakti“.

“Ali činjenica da je salonima za masažu, estetičarima, eskort službama i drugim nebitnim poslovima dozvoljeno otvaranje, navodi me na uvjerenje da je guvernerova odluka da javne kuće drži zatvorenim samo očigledna diskriminacija legalnih seksualnih djelatnika Nevade“, stoji u tužbi. Inače, u Nevadi je prostitucija legalna djelatnost.

 





 

 

Komentari

komentar

You may also like