I SAD će uvesti sankcije protiv Bjelorusije

Nakon što je prošloga tjedna Bruxelles objavio kako će EU uvesti sankcije protiv Bjelorusije zbog incidenta sa zrakoplovom Riyanair-a i da se sada razmatraju tvrtke i osobe koje bi se mogle naći na njihovom popisu, slična vijest, ali puno konkretnija, stigla je s druge strane Atlantika. Što i nije čudo: EU, za razliku od SAD-a, mora pažljivo razmotriti da spomenutim sankcijama ne bi preveliku štetu nanijela i samoj sebi. O tome smo već ranije pisali (vidi poveznicu ispod teksta).

Prema jučerašnjim navodima Bloomberga, od 3. lipnja američka administracija nastavit će sa sankcijama protiv devet državnih tvrtki u Bjelorusiji, koje su ranije izuzete od sankcija nizom općih dozvola američkog Ministarstva financija.

Ranije su Sjedinjene Države suspendirale sankcije izrečene bjeloruskoj naftnoj tvrtki Belneftekhim i njezinoj američkoj podružnici Belshina,, kao i tvrtki Grodno Azot, Grodno Khimvolokno, Lakokraska, Naftan i Polotsk Fiberglass“.

Sankcije se uvode zbog incidenta sa zrakoplovom Ryanair 23. svibnja, koji je bio primoran sletjeti u međunarodnu zračnu luku u Minsku, izvješćuje američki medij.

O pripremi sankcija protiv bjeloruskih dužnosnika od strane SAD-a i EU, 29. svibnja izvijestila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Medij: Tko i koliko gubi od sankcija EU protiv Bjelorusije





 

Komentari

komentar





You may also like