Imenovani članovi američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris, koji će 20. siječnja stupiti na dužnost, imenovali su članove Vijeća za nacionalnu sigurnost. Osim novih imena, još jedna novost organizacijskog karaktera ovdje upada u oči.

To će vijeće, naime, ponovo imati zasebno područje posvećeno Rusiji, za razliku od Trumpove administracije, kada su Europa i Rusija bili jedan smjer djelovanja. Ruski sektor vodit će bivša zaposlenica CIA-e Andrea Kendall-Taylor. Ovu odluku možete pogledati ovdje.

O Andreai Kendall-Taylor u službenoj izjavi navodi se slijedeće:

„Prije je bila na mjestu višeg obavještajnog časnika, dok je istodobno bila zamjenica nacionalnog obavještajnog časnika za Rusiju i Euroaziju u Nacionalnom obavještajnom vijeću pri Uredu za nacionalnu obavještajnu službu i viša analitičarka u Središnjoj obavještajnoj agenciji. Kendall-Taylor također je bila viša suradnica i direktorica transatlantskog sigurnosnog programa u Centru za novu američku sigurnost. Kendall-Taylor rođena je u San Diegu, a doktorirala je na Sveučilištu Princeton. … Živi u Bethesdi u saveznoj državi Maryland sa suprugom i troje djece ”, navodi se u službenoj izjavi.

Ovim činom stanje po tom pitanju vraća se na ono iz doba Obamine administracija, kada je postojala posebna struktura za Rusiju i Srednju Aziju.

Ovaj se potez možda  može iščitati na način da će Bidenova administracija Rusiju smatrati većom prijetnjom nego što je to bila u vrijeme one Trumpove.





Komentari

komentar

You may also like