Incident u La Mancheu: britanski komandosi oslobodili zauzeti tanker

Foto: bs.wikipedia

Britanske snage za specijalne operacije oslobodile su zauzeti tanker Nave Andromeda, zaustavljen 6 milja od otoka Wight u morskom prolazu La Manche. Brod je već uplovio u britansku luku Southampton, javlja specijalizirani portal za navigaciju Vesselfinder.

Ova je operacija uslijedila nakon što je jučer u jutro posada tankera pronašla sedmoricu skrivenih „slijepih putnika“, s kojima je počeo sukob nakon što ih je posada željela zatvoriti. Ilegalci su počeli prijetiti zauzimanjem tankera, nakon čega je kapetan zaustavio plovidbu kraj otoka Wight i poslao poruku o pokušaju protupravnog zauzimanja broda. Inače, radi se o tankeru koji je plovio iz Nigerije za Veliku Britaniju i nije prevozio naftu.

Zbog sigurnosnih je razloga bilo zabranjeno drugim brodovima i zračnim letjelicama prići tankeru bliže od 5 morskih milja.

Prema navodima medija Island Echo, u pomoć posadi tankera poletjela su dva helikoptera britanske obalne straže HMS Richmond i dva broda. Sinoć oko 19:30 sati, koristeći noćne uvjete, 16 komandosa iskrcalo se na palubu tankera i stavilo ga pod svoj nadzor. Uhićeno je svih sedam ilegalnih putnika koji su prijetili posadi broda. Slijedi policijska istraga, a britansko Ministarstvo obrane priopćilo je kako članovi posade nisu stradali i da se nalaze na sigurnom..

 





 

Komentari

komentar





You may also like