Incident u UAE: izraelski putnici nisu mogli ući u zemlju

Stotinama Izraelaca, koji su sletjeli u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) u ponedjeljak ujutro, rečeno je kako ne mogu ući u tu zemlju zbog problema s vizama, izvijestio je 7. prosinca Times of Israel.

Incident u zračnoj luci u Dubaiju dogodio se samo nekoliko dana nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati najavili kako će Izraelcima početi dozvoljavati ulazak s turističkim vizama, dok dvije zemlje u međuvremenu rade na trajnom sporazumu o ukidanju viza nakon nedavne normalizacije njihovih odnosa i sklapanja mirovnog sporazuma u Washingtonu, u nazočnosti predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Oko 200 izraelskih putnika, koji su zrakoplovom Fly Dubai stigli u ranim jutarnjim satima, obaviješteni su o promjenama viznih propisa, prema kojima, samo oni “koji imaju neizraelske putovnice” mogu slobodno ući u tu arapsku monarhiju.

Glasnogovornik izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Lior Hayat kasnije je izjavio kako je problem riješen i da će Izraelci uskoro moći ući u UAE nakon što ispune obrazac za e-vizu. Problem je, kako je objašnjeno u tom Ministarstvu vanjskih poslova, nastao “zbog nerazumijevanja treba li putnik ili putnička tvrtka dobiti vizu”.

Kasnije je, u odvojenoj izjavi izraelskog Ministarstva vanjskih poslova, rečeno, da je incident riješen intervencijom dužnosnika na “najvišoj razini”.

Vlada UAE još nije komentirala incident.





Komentari

komentar

You may also like