Indija profitira na uvozu ruske nafte prethodno namijenjene Europi

Reuters je nedavno prenio izjave indijskih dužnosnika koji su kazali da bi Indija mogla prihvatiti rusku ponudu za kupnju sirove nafte i drugih roba uz popust.  Jasan znak da Delhi želi zadržati svog ključnog trgovinskog partnera unatoč pokušajima Zapada da izolira Moskvu sankcijama.

Europske rafinerije izbjegavaju uvoz ruske sirove nafte s Urala, a Indija, motivirana velikim popustima, preuzima sve više ruskih isporuka s Crnog mora i Baltika, prema podacima Vortexe, sustava za praćenje energetskog tereta u stvarnom vremenu, izvještava Anadolu Agency.

Rusija izvozi energente s Urala preko baltičkih luka Primorska i Ust Luga te u manjoj mjeri iz crnomorske luke Novorossisik.

“Zbog većeg udjela nafte s Urala koji se izvozi iz Baltika u odnosu na Crno more, najdramatičnije promjene u pomorskom transportu vide se na Baltiku”, objavila je Vortexa u nedavnoj analizi.

Na Baltičkom moru, količina nafte s Urala pohranjena u brodovima naglo je porasla od početka ruskog rata u Ukrajini i dosegla je 36 milijuna barela, što je najveća količina na vodi od drugog tromjesečja 2020. kada su globalne zalihe dosegle vrhunac, navodi Vortexa. Zaliha nafte s Urala koja se prevozi putem crnomorskih luka također je narasla, dok su količine uskladištene na vodi narasle skromnije – oko 7 milijuna barela.

“Uzrok porasta količine nafte s Urala na Baltičkom moru je relativno stabilan izvoz uz vrlo ograničenu kupnju s uobičajenog ciljanog tržišta. To je povećalo vrijeme koje ovi tereti provode na vodi zato što teretni brodovi plove do udaljenijih lokacija ili putuju u tom smjeru dok čekaju da se zaključe poslovi”, stoji u analizi.





S početkom rata, SAD je najavio embargo na ruska fosilna goriva, dok je Ujedinjeno Kraljevstvo odlučilo postupno ukinuti uvoz do kraja godine.

Iako je Europska unija najavila nekoliko paketa sankcija Rusiji, samo je uvoz ruskog ugljena uključen u peti paket sankcija. Usprkos tome, EU trenutačno procjenjuje učinke naftnog embarga na Rusiju, najvećeg izvora nafte i naftnih derivata za europsko tržište.

Nafta je najveći izvor izvoznih prihoda za Rusiju i čini jednu trećinu ruskog saveznog proračuna. Prema podacima Primary Vision Networka, EU uvozi oko 11 milijuna barela sirove nafte i naftnih derivata dnevno.





Rusija je činila 29% uvoza u EU 2021. Prošle je godine ukupan uvoz sirove nafte u EU iz Rusije iznosio oko 2,2 milijuna barela dnevno, a naftnih derivata 1,2 milijuna barela.

Praćenje uživo koje je objavila Europa Beyond Coal s Centrom za istraživanje energije i čistog zraka (CREA) pokazuje da je uvoz nafte u EU iz Rusije od početka rata dostigao vrijednost veću od 12,5 milijardi eura.

Prema Međunarodnoj energetskoj agenciji, Rusija je izvezla 47% svog ukupnog izvoza sirove nafte u EU, isporučujući 2,2 milijuna barela sirove nafte dnevno od ukupno 4,7 milijuna barela.

Izvoz naftnih derivata u EU od 1,2 milijuna barela dnevno čini 43% ukupnog ruskog izvoza naftnih derivata.

Indija će održati apetit za jeftinijom naftom s Urala

Vortexini podaci pokazali su da su rafinerije iz sjeverozapadne Europe i Baltika smanjile uvoz nafte s Urala. U ožujku, ukupni dolasci nafte s Urala u luke sjeverozapadne Europe i Baltika pali su za oko 460.000 barela dnevno ,a mjesec kasnije za oko 620.000 barela dnevno.

Trend pada nastavio se i ovog mjeseca u prvih 10 dana kada je zabilježen pad od 370 tisuća barela dnevno, ali Vortexina analiza kaže da bi pad bio još dramatičniji da nije bilo porasta uvoza iz Nizozemske.

Indija je u ožujku, nakon početka rata, pokupila svoju prvu isporuku iz crnomorskih i baltičkih luka te je tako naglo povećala uvoz na oko 500 tisuća barela dnevno.

Prema analizi, “Indijski apetit za Uralom (energentima s Urala op.a) povećao se posljednjih tjedana, motiviran velikim popustima koji se nude za brzi utovar tereta. S obzirom na to da je tankeru Suezmax potrebno samo oko 13 dana da putuje od Novorossiyska do zapadne obale Indije, crnomorski Ural također predstavlja relativno brzu opskrbu za indijske rafinerije, brže od isporuke sirove nafte iz zapadne Afrike.”

Očekuje se da će se nafta s Urala nastaviti uvoziti preko crnomorskih i baltičkih luka zbog nedostatka konkurencije drugih kupaca za te terete, ali glavno ograničenje u kratkom roku je ograničena količina ruske nafte s Urala koju indijski rafinerski sustav može podnijeti, objašnjava Vortexa.

Prema Robinu Brooksu, glavnom ekonomistu Instituta za međunarodne financije, prihodi od ruskog izvoza nafte rastu rekordnom brzinom.

“Ako ekstrapoliramo (zaključivanje o neutvrđenim podacima na osnovi postojećih podataka op.a.) promet tankera za prvu polovicu travnja na ostatak mjeseca, travanj 2022. je daleko iznad istog mjeseca prethodnih godina”, rekao je u objavi na Twitteru.

Brooksovi podaci pokazuju da bi ruski izvoz u travnju 2022. mogao doseći 160 milijuna barela, u odnosu na oko 130 milijuna barela u travnju prošle godine i 100 milijuna barela u travnju 2015.

 

Komentari

komentar

You may also like