Indija: Rastrojeni vojnik ubio četvoricu kolega

Indijski paravojni vojnik ubio je četvoricu svojih kolega i ranio još trojicu u središnjoj državi Chhattisgarh, priopćile su danas vlasti, a prenosi Hindustan Times.

Ubojica i žrtve bili su iz indijske središnje rezervne policijske snage (CRPF), a incident se dogodio u kampu u četvrti Sukma u Chhattisgarhu, oko 400 kilometara od glavnog grada države Raipura. U priopćenju glasnogovornika CRPF-a napadač je identificiran kao policajac Reetesh Ranjan. Ubojica je uhićen. 

“Zasad se čini se da je zbog nekog emocionalnog stresa koji je doveo do iznenadne psihičke neravnoteže, Ranjan izgubio kontrolu i u naletu bijesa otvorio vatru na svoje kolege”, stoji u priopćenju. “Lokalna policija pokrenula je istragu o slučaju i uslijedit će sve pravne radnje. CRPF je naredio istragu kako bi se utvrdio uzrok incidenta i predložile popravne mjere”. Napadač je pucao iz puške AK-47.

Brojna samoubojstva i incidenti napada na kolege prijavljeni su u paravojnim kampovima u Indiji tijekom posljednjih nekoliko godina, a istrage tvrde da su mogući razlozi visoka razina stresa i teški radni uvjeti. Prema evidenciji CRPF-a, u njezinim je redovima od 2020. do rujna ove godine prijavljeno 101 samoubojstvo. Posljednji napad je bio u siječnju, kada je vojnik paravojne jedinice raspoređen u četvrti Bastar u Chhattisgarhu ubio kolegu i ranio drugog prije nego što je pokušao sebi oduzeti život.

Komentari

komentar





You may also like