Indija: Twitter će pravno odgovarati oko sadržaja kojeg objavljuju korisnici

Twitter je postao pravno odgovoran u Indiji za sadržaj kojeg objavljuju korisnici, prenosi Reuters. To znači da Twitter može odgovarati pred indijskim sudom za svaku objavu svakog korisnika ukoliko sud procjeni da objava vrijeđa, kleveti ili narušava integritet ljudi, tvrtki, političara ili same Indije.

Ovakvu odluku je donio Visoki sud u New Delhiju nakon što Twitter nije dovoljno surađivao s indijskim ministarstvom informatike. Društvene mreže u Indiji trebali su novim zakonom osnovati urede koji bi trebali osiguravati sadržaj i odgovarati vladi za sadržaj. To znači da bi takvi uredi brzo uklanjali ili mjenjali sadržaj na društvenim mrežama za koje zaprime pritužbe.

Indijska policija već je sudu podnijela pet žalbi za sadržaj na Twitteru, uključujući i kartu Indije koja ima ucrtane granice koje nisu službene. Indija se nije pravno žalila na sadržaj koji kritizira premijera Narendru Modija i njegov pristup pandemiji, ali takvi statusi mogli bi biti uzrok zbog kojeg je pokrenut novi indijski zakon. Iz Indije tvrde da su društvenim mrežama dali dovoljno vremena da se prilagode uvjetima novog informatičkog zakona.

 

 

Komentari

komentar





You may also like