Indija uvela zabranu izdavanja MasterCard kartica

Indijska Središnja banka – RBI, uvela je zabranu tvrtci Mastercard Asia/Pacific Pte. Ltd (Mastercard) izdavanja novih debitnih i kreditnih kartica u zemlji, o čemu je indijski regulator izvijestio na službenoj web stranici.

Mastercard je operator platnog sustava, ovlašten za upravljanje mrežom kartica u Indiji.

Indijska središnja banka vjeruje kako sustav plaćanja nije u skladu sa zahtjevima za pohranu podataka. Konkretno, Mastercard se nije pridržavao pravila koja zahtijevaju od stranih službi pohranu podataka o transakcijama u Indiji isključivo na teritoriju zemlje.

“Usprkos činjenici kako je prošlo puno vremena i tvrtki su pružene dovoljne mogućnosti, zaključili smo kako Mastercard ne udovoljava zahtjevima zakona o pohrani podataka o platnom sustavu”, navodi se u priopćenju Središnje banke.

Sada platni sustav mora svim bankama i nebankarskim organizacijama prenijeti upute o zabrani izdavanja novih kartica. Zabrana se neće odnositi na one kupce koji već koriste Mastercard kartice. Ranije je i indijski regulator na sličan način zabranio izdavanje novih American Express i Diners Club kartica.

 
Komentari

komentar

You may also like