Indijski premijer pokreće najveći svjetski program cijepljenja protiv Covid-19

Premijer Indije Narendra Modi će 16. siječnja 2021. u 10:30 (IST) posredstvom videokonferencije najaviti početak akcije cijepljenja protiv COVID-19. Ovo će biti najveći svjetski program cijepljenja koji pokriva cijelu Indiju. Ukupno će se 3006 lokacija u svim saveznim državama i područjima kojima dijelom ili u cijelosti upravlja Središnja vlada Indije simultano umrežiti tijekom programa cijepljenja. Otprilike 100 korisnika bit će cijepljeno na svakoj od lokacija na nastupni dan. (PIB Delhi)

Ovaj se program cijepljenja temelji na načelima prioritetnih skupina koje se trebaju cijepiti, a zdravstveni radnici, kako u državnom, tako i u privatnom sektoru, uključujući radnike Integrirane službe za razvoj djeteta, također će primiti cjepivo tijekom ove faze.

U programu cijepljenja koristit će se Co-WIN, digitalna platforma koju je razvilo Ministarstvo zdravstva i obiteljske skrbi, a koja će u stvarnom vremenu olakšati distribuciju informacija o zalihama cjepiva, temperaturi skladištenja i individualiziranom praćenju korisnika cjepiva COVID-19. Ova digitalna platforma pomoći će voditeljima programa na svim razinama tijekom provedbe programa cijepljenja.

Također je uspostavljen pozivni centar 24×7 – 1075 za upite koji se odnose na pandemiju COVID-19, uvođenje cjepiva i softver Co-WIN.

Odgovarajuće doze COVISHIELDA i COVAXINa već su isporučene širom zemlje u svim saveznim državama uz aktivnu potporu Ministarstva civilnog zrakoplovstva. Njih su lokalne vlade distribuirale okruzima. Sve su navedene pripreme za pokretanje programa na načelima Jana Bhagidarija koja označava sudjelovanje javnosti.

Komentari

komentar





You may also like