Nestao indonezijski zrakoplov s više od 50 putnika – strahuje se da se srušio

Izgubljen je kontakt s avionom Sriwiyaja Aira s više od 50 ljudi na letu nakon polijetanja iz indonezijske prijestolnice Džakarte u subotu prema Pontianaku u pokrajini Zapadni Kalimantan, objavili su lokalni mediji.

Metro TV objavio je da je riječ o Boeingu B737-500.

Sriwijaya Air, indonezijski zračni prijevoznik, priopćio je da se ne može oglasiti dok ne prikupi detaljnije informacije o letu.

Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Agus Haryono Reutersu je kazao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja, a u njemu se nalazilo više od 50 putnika i članova posade.

“O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu”, rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.




“Istraga se provodi u koordinaciji s Nacionalnom agencijom za traganje i spašavanje i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa”, dodala je.

Tv Metro izvješćuje da je u zrakoplovu bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade.





 

Komentari

komentar

You may also like